Kontakta oss

Fålle-gurun svarar:
Goddag, goddag. Här hos mig, fållegurun, får ni svar på allehanda frågor som mycket frekvent ställs till medlemmar i FF. Det finns också tillfälle för allmänheten att få insikt i de mörka områden runt burkarna som inte tillräckligt har belysts med förståelsens ljus. Ja, ställ gärna frågor, sätt mig på plats...

(borttagen)@x.hinka.nu


Hallå!
Jag undrar varför ölen i botten på burken smakar sämre? Jag tror att botten kallas för slatten.

Mvh Erik

Jag tror att jag kan ha en förklaring till problemet Erik, jag tror bra för jag är ingen fysiker. Denna samling vätska bildas på grund av två saker.
1.För att du skakar burken och på det sättet skakar bort kolsyran.
2.För att du håller i burken och på det sättet värmer upp vätskan.
Dessa två saker kan dock unvikas genom att du dricker upp ölen snabbare, på detta sättet minskar du skakningen och den värms inte upp lika snabbt.

/Fg


har hört av någon som tydligen kände någon på nått bryggeri, att 2,8 och 3,5:or är samma öl, att det hade nått att göra med vol% och vikt% .. nån som har hör nått sånt ? man börjar ju undra. :D

/Nille

Hej Nille,
Det är säkerligen någon syndande starkvarudrinkare som tutat i dig något sådant. Alla vet ju att det snurrar MER med 3.5 , och man gärna dricker MER 2.8

/Fg


Hej,
Min fråga rör den kartonganordning som omsluter 6-packet och så att säga utgör dess hud. Anser ni, stora kännare av den ädla brygden, att det är acceptabelt att använda detta pilsnerkonvolut som ett slags hatt under förevändning att dej "ju är fest"? Traditionen att bära denna form av "ölhatt" är i mitt tycke formligen vedervärdig, men nu vill jag veta vad expertisen anser.

/Erik

Hej,
Din fråga är berättigad. Det finns verkligen delade meningar om nämnd huvudbonads estetiska aspekt. Men även som du verkar mena, dess allmänna uttryck. Låt mig bara nämna att FF har haft på förslag att sy egna blockliknande hattar i filtliknande material med ett liknande tryck av ett populärt emballage, för att kunna chockera de som inte tycker det passar att ha en kartongbit på huvudet med att avslöja att det är en "vanlig" hatt. Dock har det fortfarande inte blivit något av detta.
Det kan som svar ges att med en portion självironi och i rätt sällskap kan det ha sina poänger, dock måste en noggrann sondering av stämningen först genoföras så man inte blir helt ställd inför en skara oförstående personer och, i förlängningen, får tillbringa resten av festen i ett eget hörn (eller farstun).

/Fg


Jag har funderat på en sak..hur kommer det sig att Jesus gjorde vatten till vin, och inte öl?

/Micke

Hej på dig Micke
Alla vet ju att det inte bara räcker med vatten för att göra öl. Han må ha varit Jesus, men han behövde ändå jäst, Humle och Malt. Det är lätt att föreställa sig att på det "vindrinkarbröllop" han befann sig i Kana i Galileen, fanns inga sådana ingredienser att tillgå.

/Fg


Jag träffade FF-Calle en gång i Stockholm och det är ett av de finaste mötena jag har haft med en person någon gång. Jag blev otroligt imponerad över hur han förde sig bland folk och att han var så intelligent. T.ex. en sak som jag la märke till var att han inte brydde sig så mycket ifall han tappade brunsås på hans vita slips. Jag var sedan inne på er sida och där stod det att hans specialitet var sunk. Kan det vara så att han är en tvättäkta Lodis?

Om han är det, hur blir jag mer som han?

/Johan med J

Hejsan J-Johan
Ja, det är mycket riktigt så att han har utvecklat en lodis-aktig stil. När det gäller lodisskap är det nämligen så att det är något som växer på en, som ett resultat av ens handlingar. Det FINNS inte två lodisar som lodar på samma sätt. Sinnelaget eller den övergripande stämmningen är lika, men agerandet förblir mycket personligt.
Vad beträffar graden av tvättäkthet kan jag inte uttrycka mig. Jag har aldrig hittat en tvättlapp på honom, men jag har heller aldrig sett något som skulle backa för en fållefest.
Dig själv: Att dicka folköl är bra och att ta efter den mentalitet som våran hemsida beskriver kommer att föra dig långt. I slutändan blir det ändå upp till den enskilde individens intentionalitet (med detta menat att man inte bestämmer sig för att driva igenom en sådan grej utan det sitter mycket djupare än så). Lycka till!

/Fg


Om man dricker väldiga mängder folköl, dagarna i ända, kan det då inte bli så att arvsmassan förandras, att den blir lite muterad? Låt oss sedan spekulera vidare; en notorisk folkölsdrickare har muterad arvsmassa till följd av mångårigt drickande, han/hon avlar ett barn som med den muterade arvsmassan blir inte bara människa, utan lite folköl också. När barnet växer upp kommer det inte märka av detta, men vid 18-års dagen och den första folkölen händer nåt fruktansvärt: det löses upp i slem och atomer! Tänk på vad ni propagerar för!

/Morsan

Hej igen morsan...
Tja, jag undrar vad Darwin hade sagt om ett sådant resonemang? Att människor blir ett med ölen har man ju hört talas om, och att man nästan består av fålle tror man varje gång man gör ett toalettbesök på en fest. Slem och atomer, däremot, är lite mer "Far out". Tveksamt, hördu. Och vi TÄNKER på vad vi propagerar för! Sådetså.

/Fg


hej gurun det är så att jag har ett problem..jag dricker nämligen enorma mängder folköl varje helg och en del vardagar!! är det onormalt..?

/Hjälten

Hej på dig...
Onormalt och onormalt, allt det där är elementärt... Så länge man lever det goda livet eller för att använda andra ord:
"Om det är fel att dricka fålle, så VILL jag inte göra rätt"
(ja, du får citera mig på den...)

/Fg


En fråga:
Varför blir man aldrig trött på folköl?

/Främjare

Hej Främjare
Det är för att du är en sann främjare.

/Fg


Hallå där! Jag har en fråga till FålleGurun.
Varför är ni så fruktansvärt emot att personer under 18 år dricker denna himmelska dryck? Folköl alltså. Hur hade ni det själva? Dracks det inte folköl förräns dagen ni fyllde 18? Svårt att tro det men jag vet ju inte..

/Gustav

Hej Gustav.
För att uprätthålla vår oerhörda seriositet går det bara inte för sig att uppmuntra till olagligheter i stil med att säga till minderåriga att dricka.
På din andra fråga säger jag att jag drack "starkt" innan jag var 20 men inte alls innan 18, men då är väl jag inte speciellt representativ.

/Fg


Min man var inne på er sida för ett tag sedan och han blev helt tagen av allt snack om John.L.Skantze. Nu har vi dock ett problem, det enda han pratar om är John L och John L's äventyr. Vad skall jag göra ?

/Smått besvärad

Hej.
Detta är ett vanligt problem som kan uppkomma hos folk som just har kommit till "insikten". Det bästa du kan göra just nu är att köpa din man ett, eller ännu hellre fyra, sexpack falcon folköl. Detta kommer förmodligen ta ner honom på jorden igen.

/Fg


Kan du ge mig en vetenskaplig förklaring varför folköl är så gott ?

/Mums mums

La-di-da.
Nja, att svara ordentligt på en sån fråga skulle ta betydligt mera plats än vi har till förfogande här, men jag vet att man vetenskapligt har bevisat att folköl ÄR godare, så jag förstår inte varför vanligt folk envisas med att försöka lura sig själva att t.ex. starköl är gott? Forskare och vetenskapsmän står ovissa i frågan, MEN, det tycks ha sitt ursprung i att folköl faktiskt är bryggt med lite mera kärlek än öl med annan styrka.

/Fg


Vad är folköl egenligen?

/Mors lille fålle.

Hej på dig, roligt att du skulle fråga det.
-Det är gudarnas dryck.

/Fg


För att fylla någon, i syfte att erövra denne sexuellt, är det väl ändå (om man bortser från de etiska och moraliska aspekterna) lämpligare att använda sig av starkare saker. Annars blir det ju som en parningslek mellan två vattensängar. Eller?

/Sjubarnsmorsan.

Hej mamman, och tack för ditt brev.
På din fråga skulle man, i det generella fallet, kunna säga att du har rätt. Men också väga in den lömska kraftfullheten hos ett (till synes oskyldigt) sexpack 3.5. Den allmänna uppfattningen är ju trots allt att bara ordet "folköl" får folk att tänka: "Aha! svagt, harmlöst". Vad jag har förstått så skiljer sig inte 2.8 och 3.5 smakmässigt speciellt mycket för den oinvigde, detta gäller även burkarnas utseende. Detta kan då vändas till sin fördel, nånting i stil med:
-Men ska du inte ha en öl till? Det är ju bara folköl...(jag bjuder)
...sedan ... BAM!!
(Detta kräver förstås som sagt att man bortser från de etiska och moraliska aspekterna...)

/Fg


Vad är Folkölsfrämjandet egentligen?

/Undrare.

Goddag på dig undrare.
Folkölsfrämjandet är en (tack och lov) ekonomiskt och politiskt oberoende förening för människor som förstår att uppskatta folkölet för vad det är, eller har blivit. Vi tror på livsstilen, ölen, skoj i glada (goda) vänners lag.
Föreningens fundament formulerades så tidigt som hösten 1998 av Ola Löfberg efter månader av löst främjande och blev, i slutet av Mars 1999, ett koncept för folkölet och dess attribut.
-FF grundades.
(Detta firas årligen med pompa och ståt, (och för att ha en ursäkt till fest))

/Fg


Hej fållegurun.
Jag undrar en sak om vätskemängder. När man t.ex. dricker relativt stora mängder folköl vid ett tillfälle, måste man inte pissa väldigt ofta då?

/Brage "blåsan" Bengtsson

Hej, Brage.
Tack för ditt brev, på din fråga skulle nog snarare säga det att man i så fall måste pissa mer vid varje tillfälle. Alkoholen är ju som bekant i sig urin- drivande, och i och med att man får i sig mindre koncentrat av alkoholen trycker det inte på så förbannat. T.ex. vid intagandet av ett sexpack måste den tränade gå på toaletten en gång, och nybörjaren kanske två eller tre gånger. En enkel beräkning ger oss det faktum att packet är tre liter, detta motsvarar i vätskemängd nio 0.33cl flaskor. Hur många gånger måste du gå när du dricker nio stark? två gånger? tre? Du ser, min son, trots allt är det inte så enkelt som man ibland kan tro.

/Fg


Jaha, det var det för denna gången, jag hoppas nu ni skriver och ställer frågor. Det är ju det som denna spalten är till för...
På återseende.